AukBG.com
         24 Май 2019 г.
 
КАТЕГОРИИ []
 
 
 
Условия

Правила и условия за ползване на интернрт аукциона Aukbg.comОбщите условия на сайта съдържат правила за работа и потребление на ресурсите на сайта от всеки посетител и/или потребител. Задължително е всеки да се запознае с тях преди ползването на ресурсите на сайта Aukbg.com.

Посетители на сайта

Всички посетители на интернет аукциона имат свободен общ достъп до Aukbg.com, по-нататък наричан сайта - да преглеждат предложенията за продажби на продавачите, да търсят и да следят търговете.

Посетителите на сайта се задължават да не извършва дейности за подкопаване на авторитета на Aukbg.com, свързано с публикуването на информация пред трети лица.

Потребители

Потребител на услугите е всеки посетител, който е попълнил регистрационната форма.

Регистрацията става по желание на посетителя.

Тя е нужна за тези, които желаят да продават свои вещи или услуги, и обратно – за тези, които искат да закупят дадена стока / услуга, т.е. да подадат заявка за закупуване.

За да се регистрирате в сайта, е необходимо:

  • Да се запознаете с настоящите правила и условия;
  • Попълните регистрационната форма;
  • След получаване на писмо на и-мейл адреса ( от рег. форма ) да потвърдите регистрацията, кликвайки върху посоченият линк.

Всеки регистриран потребител получава пълен достъп до сайта.

За регистрацията в сайта се изискват лична информация на потребителите, която ще бъде използвана единствено за контакти с неговите контрагенти от сайта, съобразено с разпоредбите на Закона за защита на личните данни.

Рейтинг

Всеки регистриран потребител има рейтинг в проценти ( % ) от 0 до 100. След регистрацията този рейтинг започва от нула.

Рейтинга е необходим за опрерделяне на надеждността на потребителя, т.е. ако рейтинга на потребител е по-нисък, значи е имал проблеми с минали сделки и неговите контрагенти са понизили рейтинг му.

Промяна на рейтинга:

  • рейтинга се увеличава, ако контрагент е дал положителна оценка;
  • рейтинга се намалява, ако контрагент е дал отрицателна оценка.

Продавачи

Продавачи са всички регистрирани потребители на аукциона, предоставящи за продажба стоки или услуги.

За продавачите са предоставени всички необходими инструменти за ефективни продажби, възможност за продажба на търг или по фиксирана цена. Общуване с потенциалните купувачи. В допълнение, всеки може да открие тук своя онлайн магазин.
При предоставяне на стока за продажба, продавачът указва нейното наименование, описание, цена и друга информация необходима за провеждане на търговете.

След успешно приключване на търг, т.е. е намерен купувач, продавачът получава неговите данни, с цел уговаряне на доставка на стоката.

Препоръчително е продавачът да съобщи за състоянието на сделката с купувача, оценявайки го чрез рейтинговата система и коментар. По този начин той повишава или понижава рейтинга на купувача.

В случай, че сделката не се е състояла, продавачът и/или купувачът излагат причините.

Купувачи

Купувачи са регистрираните потребители, които участват в аукциони или купуват стоки или услуги на принципа на аукциона или по фиксирани цени.

Купувайки, Вие получавате пълна информация са стоката, условията на доставката и плащането. Може да узнаете рейтинга на продавача и отзивите на другите купувачи за него. Ако имате въпроси, може да зададете въпрос на продавача и да получите бърз отговор.
За да участва в аукцион купувачът трябва да направи наддаване от страницата с описанието на стоката, като посочи сума, която е готов да заплати. Ако в хода на търга наддаването на купувача се окаже печелившо, този купувач се счита за победител в аукциона.

За да закупи стока, която е обявена за продажба по фиксирана цена, купувачът е достатъчно да кликне върху бутона "КУП? СЕГА".

Препоръчително е купувачът да съобщи за състоянието на сделката с продавача , оценявайки го чрез рейтинговата система и коментар. По този начин той повишава или понижава рейтинга на продавача.

Ако след приключване на търга, купувачът се откаже от сделката, този лот се печели от участника със следващата по стойност сума.

В случай на възникване на спорна ситуация около сделка, администрацията на аукциона я разглежда и се провежда допълнителни контакти с двете страни, с цел да се отстранят споровете между страните.

Какво още е необходимо да знаете?

  • На Ваше разположение е служба по поддръжка.
  • На много страници от сайта се намират ПРЕПОРЪЧАН? АУКЦ?ОН? - това са лотове, продавачите на които смятат за най-добри и качествени, заслужаващи да са на челно място на вниманието Ви.
  • В страницата на аукциона има поле "Брой наддавания". Това показва текущето количество наддавания за този артикул.

Ние не събираме комисионни и такси нито от продавачите, нито от купувачите в сайта.

В заключение, Aukbg.com представлява една удобна система за навигация, която дава възможност с лекота да преминавате и преглеждате нужните страници и да откриете желаното от Вас.

Сайтът не носи отговорност за действията на продавачи и купувачи и предоставената от тях информация.

Администратора на сайта не носи отговорност за верността на съдържанието на обявите на свойте потребители.


Aukbg.com си запазва правото да внася изменения и допълнения към тези правила, с предварително уведомление на свойте потребители.


Настоящите условия са в сила от месец февруари 2013 година.


  НАЧАЛО  |   ПРОДАЙ  |   РЕГИСТРАЦИЯ  |   ВХОД  |   ПОМОЩ   |   ПРАВИЛА & УСЛОВИЯ   |   ЗА НАС   |   КОНТАКТИ  
Страницата е заредена за 0.052623 секунди
counter free hit unique web
eXTReMe Tracker
BGtop БГ Каталог-Класация BGchart Гласувай за тази страница в Българския ТОП Top4e.Info - Класацията на българските сайтове. Топ класация МегаРейтинг PCbet.info TOP класация